SEO Migratie

Een SEO migratie kan zeer complex zijn en grote gevolgen hebben als dit niet goed wordt uitgevoerd. Daarom staat nauwkeurigheid en een uitgewerkt proces centraal in onze SEO migratie aanpak. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we een SEO migratieproces ontwikkeld die geschikt is voor de meest complexe SEO migraties. Met als doel om het verlies in posities zo minimaal mogelijk te houden en waar mogelijk zelfs verbeteringen te realiseren.

Wat Is Een SEO Migratie?

Een SEO migratie is het proces waarbij je aan zoekmachines doorgeeft dat er veranderingen op je website plaatsvinden. Dit kan verschillen van een template- tot een URL-wijziging. Het komt erop neer dat iets op de website verandert waardoor Google ineens andere input verkrijgt afkomstig van jouw website. Het is belangrijk om alle factoren zoals URL’s (meest voorkomend), content en interne links goed te controleren zodat er geen SEO verlies wordt veroorzaakt. Een SEO migratie bij PureDigital is een onderdeel van onze structurele zoekmachine optimalisatie dienstverlening maar kan ook worden afgenomen als los project. Een SEO migratie bestaat bij ons altijd uit het hele proces, van voorwerk, de daadwerkelijke migratie en nazorg.

Waarom Een SEO Migratie?

Er zijn diverse redenen waarom een SEO migratie moet plaatsvinden. Veelvoorkomende redenen hebben te maken met een verandering in de domeinnaam, een redesign van de website of het omzetten van andere domeinnamen naar jouw domein. Het doel van een SEO migratie is om met het team ervoor te zorgen dat de website geen verlies in organische rankings krijgt. Bij een URL migratie is dat bijvoorbeeld het implementeren van redirects zodat Google snapt dat er nieuwe webpagina’s aanwezig zijn. Wat de reden ook is, wij begeleiden je met een gestructureerd migratieproces en nazorg om het best mogelijke resultaat te behalen.

Onze SEO Migratie Aanpak

Onze SEO migratie aanpak bestaat uit de volgende stappen:

nummer 1

Scope bepalen van de migratie: Bespreken wat het idee is van de migratie en de taken en verantwoordelijkheden met elkaar bespreken.

nummer 2

Bepalen SEO migratie requirements: Een advies aanleveren van punten die voor de daadwerkelijke migratie aangepast moeten worden, om verlies in rankings te voorkomen.

nummer 3

Uitwerken URL analyse/mapping: Het uitwerken van een redirect schema om alle veranderingen op de website tijdens de migratie te kunnen doorgeven aan zoekmachines.

nummer 4

Migratie: Het doorvoeren van de wijzigingen en bijvoorbeeld het implementeren van de redirects (302 en daarna 301) en het doen van diverse checks om vanuit SEO perspectief alles goed te migreren.

nummer 5

Nazorg: Het monitoren van de rankings en het oplossen van mogelijke problemen.

Naast een verlies in SEO rankings kan een migratie ook een verlies in conversies opleveren. Vooral bij redesigns zien we dat er vaak op onderbuikgevoel beslissingen worden genomen. Met als resultaat dat de nieuwe minder goed presteert en daardoor minder omzet of leads oplevert. Onze conversie optimalisatie dienstverlening helpt bij het valideren van aanpassingen tijdens een redesign proces. Benieuwd naar hoe wij kunnen helpen bij een SEO migratie of redesign? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier!

SEO Migratie Uitbesteden

Bij een SEO migratie valt er veel te verliezen. We hebben voldoende voorbeelden gezien van websites die maanden of jaren na een migratie nog steeds bezig zijn met het herstellen van de SEO posities. Onze SEO experts hebben jarenlange ervaring bij de meest complexe SEO migraties. Aan de hand van onze bewezen SEO migratie aanpak zorgen wij ervoor dat het verlies in posities geminimaliseerd wordt. Waar mogelijk kijken we direct naar verbeteringen om zelfs een stijging in posities te realiseren. Bij PureDigital kan je een SEO migratie volledig uitbesteden. Benieuwd naar de voordelen van onze SEO migratie aanpak? Download onze whitepaper of neem contact op!

Puredigital logo

Vragen over SEO Migratie?

Meer te weten komen over SEO? Download onze whitepaper of neem contact met ons op!

SEO migratie Klanten

Antilopeoutdoor logo

Wellicht Ook Interessant

SEO Gerelateerde Artikelen

Redirects, de complete handleiding

Redirects, de complete handleiding

Redirects, de complete handleiding Redirects zijn een belangrijk onderdeel van websitebeheer en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ze stellen website-eigenaren in staat om…
Marktonderzoek: Online Aankopen

Marktonderzoek: Online Aankopen

De ontwikkelingen van de online markt De afgelopen jaren hebben we een enorme verschuiving gezien in de manier waarop consumenten…
Google Marketing Live - De Toekomst Van Adverteren

Google Marketing Live - De Toekomst Van Adverteren

Google Marketing Live – De Toekomst Van Adverteren Tijdens het jaarlijkse event Google Marketing Live houdt Google hun partners op…
ChatGPT en SEO: zo kan jij het inzetten

ChatGPT en SEO: zo kan jij het inzetten

ChatGPT en SEO: zo kan jij het inzetten Je wordt overspoeld met berichten over de AI-tool ChatGPT. Van bedreiging voor…