google shopping antilope outdoor

Marketplaces Marketing

Marketplaces in Nederland, en daar buiten, groeien jaar op jaar sneller dan de online retail branche. Wat aangeeft dat ze marktaandeel veroveren en steeds belangrijker worden in het aankoopproces van klanten. Ze verkopen vrijwel alles, van koelkasten tot kleding, en onderscheiden zich door de scherpe prijs en de snelle levering. Door de goede positionering en de gigantische groei van de afgelopen jaren, is het zeer onverstandig om niks met marketplaces te doen als webshop. Niet instappen resulteert in verlies van klanten en bereik binnen de doelgroep. Instappen met alle producten tegen de laagste prijs is daarentegen ook niet verstandig. Een uitgebalanceerde strategie is de manier om succesvol te gaan verkopen op marketplaces. De marketplaces specialisten van PureDigital helpen bij deze strategische aanpak om webshops succesvol te laten verkopen op marketplaces.

Onze Marketplaces Marketing Diensten

Wat Is Marketplaces Marketing?

Marketplaces Marketing gaat over het verkopen van producten op marketplaces. Dit kunnen hele grote marketplaces zijn zoals Amazon en Bol.com, maar ook niche marketplaces zoals Winkelstraat.nl. Succesvol verkopen op marketplaces begint bij een doordachte productstrategie. Onze consultants helpen bij het adviseren over de beste productselectie en het doorplaatsen van de producten op marketplaces.

bol.com advertentie stuntbed
For You Gifts cadeaupakket

Waarom Marketplaces Marketing?

Marketplaces zoals Amazon en Bol.com hebben miljoenen bezoekers per maand. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel bedrijven verkopen op deze platformen. Het alleen doorplaatsen van producten is niet meer voldoende om veel verkopen te realiseren. Een doordachte marketplaces marketing aanpak is nodig om op lange termijn winstgevend te kunnen verkopen op marketplaces.

Marketplaces Aanpak

Onze marketplaces aanpak onderscheidt zich in flexibiliteit en snelheid. Waarbij we globaal de volgende stappen onderscheiden:

nummer 1

Strategie & assortiment: bepalen met welke strategie we naar een marketplace gaan en welke producten daarbij horen.

nummer 2

Analyse productinformatie: een analyse van de productinformatie om in kaart te brengen welke informatie er nog mist of verbeterd kan worden voor optimale vindbaarheid op marketplaces.

nummer 3

Aanvullen productinformatie: het bepalen van de werkwijze om productinformatie aan te vullen. Dit kan vanuit het CMS, PIM systeem of via een feed management tool zoals Channable.

nummer 4

Livegang op platform: het verzorgen van de livegang op het platform. Waarbij we proberen zoveel mogelijk te automatiseren, bijvoorbeeld de orderverwerking.

nummer 5

Optimalisatie & adverteren: een continue optimalisatie process waarbij we de hoeveelheid traffic naar producten proberen te maximaliseren. 

Of je nou wilt verkopen op Bol.com of op Zalando, het proces is identiek. Onze marketplace specialisten hebben jarenlange ervaring met het succesvol verkopen van producten op marketplaces. Welke marketplace je ook wilt inzetten, wij helpen je met livegang en optimalisatie.

Marketplaces Specialist

Als marketplaces specialist weten we wat belangrijk is om succesvol te zijn op marketplaces. Een marketplace traject via PureDigital onderscheidt zich door:

  • Uitgedachte strategie
  • Snelle live-gang
  • Flexibel in opschalen producten/kanalen
  • Vergaande automatisering

Ook (meer) verkopen op Marketplaces? Neem dan contact met ons op voor een gratis expert sessie!

Puredigital logo

Vragen Over Marketplaces Marketing?

Meer te weten komen over Marketplaces Marketing? Vraag een training aan of vraag een offerte aan.

Marketplaces Marketing Klanten

Antilopeoutdoor logo
woolpowerstore logo
barebonesstore logo
lezynestore logo
Foryougifts logo
Onlinekunstgrasshop logo
Stuntbed logo

Wellicht Ook Interessant