085 060 05 54 info@puredigital.nl

Marketplaces Marketing

Wat is Marketplace Marketing?

Marketplaces in Nederland, en daar buiten, groeien jaar op jaar sneller dan de online retail branche. Wat aangeeft dat ze marktaandeel veroveren en steeds belangrijker worden in het aankoopproces van klanten. Ze verkopen vrijwel alles, van koelkasten tot kleding, en onderscheiden zich door de scherpe prijs en de snelle levering. Door de goede positionering en de gigantische groei van de afgelopen jaren, is het zeer onverstandig om niks met marketplaces te doen als webshop. Niet instappen resulteert in verlies van klanten en bereik binnen de doelgroep. Instappen met alle producten tegen de laagste prijs is daarentegen ook niet verstandig. Een uitgebalanceerde strategie is de manier om succesvol te gaan verkopen op marketplaces. De marketplaces specialisten van PureDigital helpen bij deze strategische aanpak om webshops succesvol te laten verkopen op marketplaces.

“Good, better, best, never get to rest, until good is better and better is best. Wat  mij betreft is dit wel van toepassing op de heren van PureDigital.” – Evert Vink, Eigenaar Antilope Outdoor

Marketplace Amazon

Welke marketplaces zijn er?

Binnen vrijwel elke branche zijn er diverse marketplaces die interessant zijn om in te zitten als extra verkoopkanaal. De meest bekende marketplaces zijn:

 • Bol.com
 • Amazon
 • Zalando
 • Marktplaats

Welke marketplace geschikt is zal afhangen van de producten die je verkoopt. Zo zijn er niche marketplaces zoals winkelstraat, dat zich alleen focust op exclusieve kleding. Maar ook marketplaces die vrijwel alle producten verkopen zoals Bol.com en Amazon.

Marketplace Amazon

Marketplaces aanpak

De Marketplaces aanpak van PureDigital onderscheidt zich in flexibiliteit en snelheid. Waarbij we globaal de volgende stappen hebben:

 • Strategie & assortiment: bepalen met welke strategie we naar een marketplace gaan en welke assortiment daarbij hoort.
 • Analyse productinformatie: een analyse van de productinformatie om in kaart te brengen welke informatie er nog mist voor optimale vindbaarheid op marketplaces.
 • Aanvullen productinformatie: het bepalen van de werkwijze om productinformatie aan te vullen. Dit kan vanuit het CMS, PIM systeem of via een feed management tool zoals Channable.
 • Livegang op platform: het verzorgen van de livegang op het platform. Waarbij we proberen zoveel mogelijk te automatiseren, bijvoorbeeld de orderverwerking.
 • Optimalisatie & adverteren: een continue optimalisatie process waarbij we de hoeveelheid traffic naar producten proberen te maximaliseren. 

Of je nou wilt verkopen op Bol.com of op Zalando, het process is identiek. De marketplace specialisten van PureDigital hebben jarenlange ervaring met het succesvol verkopen van producten op marketplaces. Welke marketplace je ook wilt inzetten, wij helpen je met livegang en optimalisatie.

Marketplace logos
Marketplace logos
Puredigital Logo

Marketplaces specialist

Als marketplaces specialist weten we wat belangrijk is om succesvol te zijn op marketplaces. Een marketplace traject via PureDigital onderscheidt zich door:

 • Uitgedachte strategie
 • Snelle live-gang
 • Flexibel in opschalen producten/kanalen
 • Vergaande automatisering

Ook (meer) verkopen op Marketplaces? Neem dan contact met ons op voor een gratis expert sessie!

Puredigital Logo

Lidmaatschappen, certificeringen & accreditaties

Marketplace Marketing Cases

OOK GROEIEN VIA ONLINE MARKETING?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Marketplace Marketing Blog Artikelen

De meerwaarde van image extensies in Google Ads

Eind mei kondigde Google op Google Marketing Live aan dat image extensies wereldwijd zijn uitgerold. Dit artikel gaat in op de mogelijkheden van image extensies.

Het schrijven van tekstadvertenties in Google Ads

Een goede tekstadvertentie is cruciaal voor een rendabele campagne. Ontdek hier hoe je de ultieme advertentie schrijft!

Wat zijn Responsive Search Ads?

Altijd een advertentie die perfect aansluit op je zoekwoorden? Gebruik responsive search ads, lees hier meer!

PureDigitalLogoWhite

PureDigital

085 060 05 54
info@puredigital.nl

Schipholweg 103
2316 XC Leiden

Rijnzichtweg 125
2342 AZ Oegstgeest

Chopinsingel 46
2402 EL Alphen a/d Rijn