085 060 05 54 info@puredigital.nl

Web analytics

Wat is Web Analytics?

Web analytics is onmisbaar voor elk soort website. Met web analytics krijg je inzicht in de prestaties van je website. Denk hierbij aan hoeveel bezoekers op je website komen, via welke kanalen en wat deze bezoekers doen op je website. Het allerbelangrijkste van web analytics is dat alle KPI’s goed meetbaar zijn, zoals het meten van omzet en ingevulde contact formulieren. Tools zoals Google Tag Manager & Google Analytics maken dit mogelijk. De specialisten van PureDigital helpen bij het meetbaar maken van je website en het analyseren van data, zodat jij de juiste beslissingen kan maken.

“Good, better, best, never get to rest, until good is better and better is best. Wat  mij betreft is dit wel van toepassing op de heren van PureDigital.” – Evert Vink, Eigenaar Antilope Outdoor

GTM Logo

Google Tag Manager instellen

Het instellen van Google Tag Manager is cruciaal om elementen op de website meetbaar te maken voor diverse platformen zoals Google en Facebook. Het instellen van Google Tag Manager begint bij het plaatsen van de container code op alle pagina’s van de website. Als dit geplaatst is dan kunnen er vanuit Tag Manager tags worden toegevoegd voor bijvoorbeeld Google Analytics en Facebook. Daarnaast is het mogelijk om diverse elementen door te meten via Google Tag Manager. Denk hierbij aan het meten van e-commerce data en click data op de website. De Google Tag Manager specialisten van PureDigital staan voor je klaar om het account correct in te stellen.

Google Analytics aanmaken

Google Analytics aanmaken is de volgende stap na het instellen van Google Tag Manager. Het aanmaken hiervan kan eenvoudig geregeld worden via Google Tag Manager. Bij PureDigital is het aanmaken van Google Analytics gratis inbegrepen bij het instellen van Google Tag Manager.

Google Analytics

Google Analytics instellen

Na het plaatsen van Google Analytics is het noodzakelijk om het account correct in te stellen. De standaard meting van Google Analytics is niet toereikend voor de meeste websites. Zo wordt er geen e-commerce gemeten en ook geen waardevolle acties op de website. Google Analytics instellen kan erg complex en tijdrovend zijn, vandaar dat het aan te raden valt om dit uit te besteden aan PureDigital. Onze specialisten hebben hier ervaring mee en gaan zeer effectief te werk om binnen zo min mogelijk tijd het Google Analytics account volledig in te stellen.

Wil jij ook weten wat er op je website gebeurt? Wij helpen je door zowel Google Tag Manager als Google Analytics te plaatsen en correct in te stellen. Neem contact met ons op en wij adviseren je vrijblijvend over de mogelijkheden!

Web Analytics Projecten

OOK GROEIEN VIA ONLINE MARKETING?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

PureDigitalLogoWhite

PureDigital

085 060 05 54
info@puredigital.nl

Schipholweg 103
2316 XC Leiden

Rijnzichtweg 125
2342 AZ Oegstgeest

Chopinsingel 46
2402 EL Alphen a/d Rijn