WPO Puredigital website

Web Performance Optimization (WPO)

Onze WPO aanpak is volledig gefocust op het realiseren van een fijne website ervaring. Dit doen we door jouw website door te meten en te bekijken op welke vlakken de website geoptimaliseerd kan worden. Binnen ons proces zit ook interne bewustwording bij de klant. Zo zorgen we dat jullie werknemers altijd WPO on top of mind hebben bij het bewerken of aanmaken van webpagina’s.

Wat is WPO?

WPO is een afkorting voor Web Performance Optimization. Het wordt vaak geassocieerd met laadsnelheid optimalisatie, echter gaat WPO verder dan laadsnelheid. Met WPO kijk je buiten de laadsnelheid ook naar de laadervaring. Een goed voorbeeld hiervan zijn verschuivingen op de website en het veranderen van fonts. Wanneer zowel de snelheid als laadwijze optimaal is zul je hier ook de vruchten van gaan plukken vanuit diverse kanalen. 

Zo zal de website een hogere Quality Score krijgen vanuit SEA, organische beter vindbaar worden en UX beter uit de test komen.

DRB wpo
DRB website prestatie voor WPO DRB website prestatie na WPO

Waarom WPO?

Het is bewezen dat een goede laadervaring ervoor zorgt dat een gebruiker zich meer op zijn/haar gemak voelt op de website en daarbij de kans groter is dat de gebruiker converteert. Oftewel een website waarbij de laadervaring niet optimaal is loopt omzet mis. 

Daarnaast zorgt het er ook voor dat een gebruiker sneller terug zal komen naar de website wanneer het gevoel goed is geweest bij de website.

WPO Aanpak

De WPO specialisten van PureDigital hebben jarenlange ervaring in complexe WPO trajecten. Kies jij ook voor onze succesvolle WPO aanpak? Neem dan gerust contact op met een van onze WPO specialisten!

De WPO aanpak van PureDigital bestaat uit de volgende stappen:

nummer 1

Initialisatie: het analyseren en monitoren van de website.

nummer 2

Inventariseren: het prioriteren van WPO optimalisaties en het maken van een roadmap.

nummer 3

Implementeren: het doorvoeren van WPO optimalisaties.

nummer 4

Evalueren: resultaten evalueren en learnings borgen.

Naast bovenstaande aanpak zorgen we er ook voor dat medewerkers bewust worden wat de impact van toevoegingen op de website kan zijn voor de laadsnelheid. Zo houden we de laadervaring van website ook in de toekomst optimaal.

A/B test - Control en Variant

WPO & CRO

WPO en CRO liggen dicht bij elkaar. Beide spelen in op de ervaring op de website. Waarbij WPO vooral focust op de wijze van laden focust CRO zich meer op de overtuigingskracht van een website. Ons advies is daarom ook altijd om beide disciplines gezamenlijk in te zetten om het meeste rendement uit jouw website te halen.

WPO Uitbesteden

WPO kan een zeer grote positieve impact hebben op de bedrijfsdoelstellingen, maar alleen wanneer hierop goed geoptimaliseerd wordt. Het is belangrijk dat je weet wat er geoptimaliseerd moet worden en dat hier structureel aan gewerkt wordt. Ondernemers hebben hier vaak geen tijd voor of kennis van, waardoor het uitbesteden van WPO voor de hand ligt. Bij PureDigital ontzorgen wij de klant volledig in dit traject, om zo het maximale resultaat te behalen.

Puredigital logo

Vragen over WPO?

Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze WPO specialisten.

WPO Klanten

DRB group logo
Grimbergen isolatietechniek logo
Verzekeringvooruwbedrijf.nl logo
ternair logo
assai logo
injectablesbooking logo

Wellicht Ook Interessant