Dashboarding

Binnen onze dashboarding aanpak focussen we ons op het visualiseren van het resultaat uit online marketing kanalen. Met als doel dat jij snel strategische marketing beslissingen kan maken op basis van onze data inzichten.

Wat Is Dashboarding?

Het aantal online marketing kanalen dat wordt ingezet blijft snel toenemen. Met als resultaat heel veel ruwe data van je website en online kanalen. Dashboarding zorgt ervoor dat deze data visueel, en vooral begrijpbaar wordt gemaakt. Vanuit PureDigital maken we o.a. dashboards via Looker Studio (voorheen Google Data Studio), Tableau Klipfolio en Microsoft Power BI. Vanuit de data tooling die we beschikbaar hebben kunnen we voor vrijwel alle kanalen data combineren en sturen naar deze dashboards. Met als resultaat visueel aantrekkelijke dashboards die direct inzicht geven in de belangrijkste online resultaten.

Waarom Dashboarding?

Dashboarding zorgt ervoor dat data begrijpbaar wordt. Het belangrijkste doel van onze dashboards is om snel inzichtelijk te maken hoe het met de belangrijkste website statistieken gaat. Om vervolgens te laten zien welke kanalen en campagnes hier de meeste invloed op hebben. Op basis van deze inzichten kunnen kanalen en campagnes worden geoptimaliseerd. Wat uiteindelijk ervoor moet zorgen dat de belangrijkste marketing en bedrijfsdoelstellingen worden behaald. Vanuit PureDigital bieden we standaard een voortgangsrapportage dashboard aan bij afname van een van online marketing diensten. Een los dashboard is ook mogelijk, waarbij we zowel standaard als maatwerk dashboards maken. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Onze Dashboarding aanpak

Onze dashboarding aanpak bestaat uit de volgende stappen:

nummer 1

Doelstelling: Hierbij kijken we naar welke doel het dashboard heeft en welke stakeholders het gaan gebruiken.

nummer 2

Bepalen databronnen: Het behalen van de databronnen die gebruikt worden voor het dashboard.

nummer 3

Bepalen dashboard tooling: Bespreken welke dashboard tooling het beste aansluit bij de wensen van het dashboard.

nummer 4

Set-up dashboard: Het opzetten van het dashboard. Hierbij doen we altijd een review ronde om een perfect dashboard op te leveren.

nummer 5

Dashboard onderhoud: Een structurele samenwerking waarbij we het dashboard onderhouden en uitbreiden waar gewenst.

Dashboarding Specialist

Onze dashboarding specialisten hebben jarenlange ervaring in complexe dashboards. Wij weten hoe we de data zo kunnen visualiseren dat het begrijpbaar en actiegericht is. Dit maakt PureDigital het dashboarding bureau dat jouw bedrijf verder helpt groeien. Direct onze toegevoegde waarde ervaren? Vraag dan vrijblijvend een dashboarding expert sessie aan!

Puredigital logo

Vragen over Dasboarding?

Meer te weten komen over Dasboarding? Neem dan contact met ons op!

Vraag Een Gratis Demo Dashboard Aan

Wij hebben een demo dashboard gebouwd zodat je kan kijken welke data wij standaard in onze dashboards weergeven. Staat er data niet in die je er wel in wilt hebben? Geen probleem wij kunnen de dashboards gewoon naar wens maken. Vraag een demo dashboard aan en neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Dashboarding Klanten

Wellicht Ook Interessant