Case For You Gifts

For You Gifts & PureDigital

FOR YOU GIFTS is de specialist in cadeaus en geschenken. ‘Je bent goud waard’, dat is de boodschap van FOR YOU GIFTS. Deze boodschap geldt niet alleen voor de verzender van een cadeau, maar ook voor diegene die een cadeau ontvangt. Door een cadeau te geven, laat je aan iemand zien dat je aan hem of haar denkt. Dit is goud waard, want liefde en waardering laten zien is ontzettend belangrijk in hedendaagse maatschappij.

Samenwerking For You Gifts
google ads logo

Start Samenwerking

Sinds oktober 2020 is PureDigital verantwoordelijk voor de Google Ads campagnes van For You Gifts. Het doel van de samenwerking was om het Google Ads account naar een hoger niveau te tillen met de focus op meer omzet en een hoger rendement. Om zo concurrerend te zijn in een zeer competitieve markt met partijen als Greetz en Hallmark. 

De Aanpak

Na het overdragen van het account was er veel werk te verzetten om de verouderde accountstructuur om te zetten naar een moderne accountstructuur waarbij de focus ligt op een optimale werking van machine learning technologieën en algoritmes van Google Ads. Dit heeft PureDigital als volgt aangepakt:

nummer 1

Zoekwoordenonderzoek: het in kaart brengen van alle interessante zoekwoorden gerelateerd aan de producten van FOR YOU GIFTS.

nummer 2

Opzet campagnes: het opzetten van 1 Smart Shopping campagne en 1 reguliere search campagne. Waarbij de focus lag op zoveel mogelijk data per advertentiegroep.

nummer 3

Experiment breed adverteren: om het bereik te vergroten is er een succesvol experiment gedraaid met breed adverteren.

nummer 4

Optimalisatie: continue optimalisatie om de relevantie en bereik te vergroten.

Het Resultaat

De aanpak van PureDigital heeft een groot effect gehad, waarbij het resultaat als volgt veranderde (oktober 2020 vs. februari 2021):

Omzet:
een stijging in omzet van 318,38%.

Rendement: een stijging in het rendement van 32,39%.

De switch naar een moderne accountstructuur vormde de basis voor deze sterke groei. Dit zorgde voor een aanzienlijke stijging in bereik, zonder dat dit ten koste ging van de relevantie en het rendement.

Stijging in omzet for you gifts

De Toekomst

De ambities van FOR YOU GIFTS zijn groot. Om deze ambities te realiseren gaat PureDigital de komende maanden aan de slag met de volgende optimalisaties:

  • Sturen op marge buckets met Search & Shopping om nog competitiever te worden.
  • Meer 1st party data gebruiken om advertenties relevanter te maken.
  • Uitbreiding naar andere kanalen zoals Display, Social en Marketplaces.

Ook Zulke Mooie Resultaten Boeken?

Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.