085 060 05 54 info@puredigital.nl

Zoekmachine Adverteren

Wat is Zoekmachine Adverteren (SEA)?

Zoekmachine adverteren, ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd, gaat over het adverteren in zoekmachines zoals Google en Bing. Het grote voordeel van adverteren in zoekmachines is dat het zorgt voor directe zichtbaarheid op belangrijke zoekwoorden. De advertentieplatformen achter deze zoekmachines zijn dusdanig toegankelijk dat elk bedrijf het kan gebruiken, ongeacht de beschikbare budgetten. PureDigital helpt bedrijven bij het adviseren, opzetten en beheren van zoekmachine adverteren campagnes.

“Good, better, best, never get to rest, until good is better and better is best. Wat  mij betreft is dit wel van toepassing op de heren van PureDigital.” – Evert Vink, Eigenaar Antilope Outdoor

SEA

Er zijn veel verschillende manieren om te adverteren in zoekmachines. PureDigital biedt de volgende dienstverlening:

Google adverteren

Google Shopping

Bing adverteren

Bing Shopping

Google index

Waarom SEA?

Zoekmachine adverteren is de manier om snel zichtbaar te worden binnen verschillende zoekmachines zoals Google en Bing. Op de korte termijn is dit waarom zoekmachine adverteren gebruikt wordt ten opzichte van SEO. Op de lange termijn is zoekmachine adverteren interessant omdat er heel nauwkeurig gestuurd kan worden op rendement van campagnes. Dit maakt zoekmachine adverteren een zeer interessant kanaal op zowel de korte als lange termijn.

Google index

Google Adverteren

Met het adverteren in Google kan je gegarandeerd jouw doelgroep bereiken, omdat vrijwel iedereen in Nederland Google als startpunt gebruikt om te zoeken naar producten of diensten. Een advertentie op Google zal verschijnen bovenaan de zoekresultaten op de door jou geselecteerde zoekwoorden.

GoogleAds
Bing Ads

Bing Adverteren

Het marktaandeel van Bing is in Nederland maximaal 5%, waardoor het niet interessant lijkt. Het tegendeel is echter waar, de lagere populariteit van Bing brengt juist een groot voordeel met zich mee. Doordat er minder gezocht wordt op Bing zijn er ook minder adverteerders aanwezig. Hierdoor zijn de klikprijzen voor vrijwel alle branches lager in Bing dan in Google. Daarnaast is het mogelijk om een automatische import in te stellen van Google Ads naar Bing Ads (tegenwoordig Microsoft Advertising). Dit maakt adverteren op Bing het ideale kanaal om meer omzet binnen te halen op een uiterst rendabele manier.

Bing Ads

Zoekmachine adverteren aanpak

De zoekmachine adverteren aanpak van PureDigital, bestaat uit de volgende stappen:

  1. Doelstelling: Het bepalen van de doelstelling van de campagne en bijkomende budgetten. 
  2. Zoekwoordenonderzoek: Een uitgebreid zoekwoorden onderzoek met als eindproduct een schets  van de campagne en advertentiegroep structuur.
  3. Opzet campagnes: Het opzetten van de campagnes op basis van het zoekwoordenonderzoek.
  4. Structurele optimalisatie: Structurele optimalisatie om de doelstellingen te behalen en het resultaat continue te verbeteren.

Binnen onze aanpak staat automatisering van werkzaamheden centraal. Dit levert tijdsbesparing op en aantoonbaar betere resultaten voor onze klanten. Onderdelen die geautomatiseerd kunnen worden zijn:

  • Campagne opzet: de opzet van campagnes en advertenties aan de hand van feed management tools zoals Channable.
  • Bid management: het automatiseren van het bid management via de mogelijkheden van Google Ads of custom algoritmes.
  • Advertentie creatie: de creatie van advertenties kan geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd worden via responsive zoekadvertenties, dynamische zoekadvertenties of via feed management tools.
  • Overige automatisering: aan de hand van standaard en custom scripts worden werkzaamheden en kwaliteitschecks geautomatiseerd.
Puredigital Logo

Zoekmachine adverteren bureau

PureDigital is het zoekmachine adverteren bureau dat zowel strategisch als uitvoerend helpt bij het realiseren van de online doelstelling van jouw bedrijf. Aan de hand van jarenlange ervaring weten wij wat werkt en wat niet werkt. Daarnaast passen wij altijd de best practices toe van zowel Google als Bing. Waar mogelijk automatiseren wij werkzaamheden om jou uiteindelijk tegen de laagst mogelijke investering de best mogelijke zoekmachine adverteren campagne te geven.

Puredigital Logo

Lidmaatschappen, certificeringen & accreditaties

SEa Projecten

OOK GROEIEN VIA ONLINE MARKETING?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

SEA Blog Artikelen

De meerwaarde van image extensies in Google Ads

Eind mei kondigde Google op Google Marketing Live aan dat image extensies wereldwijd zijn uitgerold. Dit artikel gaat in op de mogelijkheden van image extensies.

Het schrijven van tekstadvertenties in Google Ads

Een goede tekstadvertentie is cruciaal voor een rendabele campagne. Ontdek hier hoe je de ultieme advertentie schrijft!

Wat zijn Responsive Search Ads?

Altijd een advertentie die perfect aansluit op je zoekwoorden? Gebruik responsive search ads, lees hier meer!

PureDigitalLogoWhite

PureDigital

085 060 05 54
info@puredigital.nl

Schipholweg 103
2316 XC Leiden

Rijnzichtweg 125
2342 AZ Oegstgeest

Chopinsingel 46
2402 EL Alphen a/d Rijn